20 Ekim 2007 Cumartesi

yarın için karar

bir haber programcısı kadıköy meydanı'nda rastgele yurdum insanlarına yarının önemini ve ne oyu vereceklerini soruyor, işte dumurluk cevaplardan bazıları:

- 21 ekim mi? bilmem, ne olacakmış? bilmem ama oy kullanacam.... evet oyu verecem.

programcının, konuyu bilmeden nasıl oy vereceksin sorusu üzerine de şu muhteşem cevabı veriyor:
- olsun, hükümet istediyse vermek lazım

- haa oy verecez o gün. tabii verecem. evet diyecem, anayasayı değiştirecez, onun için değil mi?


- evet diyecem, başbakanı halkın seçmesi lazım.


çoğunluğu yarından bihaber, ama azimle de oy vermeye gidecek. programı seyrederken gözlerim yaşardı, öyle duygulandım ki...

daha evvel kararsızlık çekiyordum ama şimdi anladım ki biz değil sadece cumhurbaşkanımızı seçmeye, doğrudan demokrasiye bile hazırız. yarın göreceksiniz, iscviçre dahi yanımızda halt etmiş olacak, en demokratik ve bilinçli halk biziz! heyt beee!

haa tabii cevapların hepsi bunlardan ibaret değildi, arada haddini bilmez, aynı bilince erişememiş yurdum insanı da cevap verdi, bazıları hayır diyecekmiş ama çoğu da oy kullanmayacakmış. aferin size! kullanmayın tabii, siz ne anlarsınız doğrudan demokrasiden, cahil insanlar! hem kullanmayın ki biz evetçiler çoğunlukta kalalım.

hem belki yedi yıl sonra o kadar özgür bir ülke oluruz ki türbanlı bir cumhurbaşkanı bile seçme şansımız olur. ne dersiniz, güzel olmaz mı?

not: bu arada programcı rodi'ye de yöneltti mikrofonu, o da veryansın etti. eminim en esaslı cevabı da o vermiştir, ama maalesef bizim dilimize çevirmeyi akıl edemediklerinden ne dediğini anlayamadım.

2 yorum:

Banu dedi ki...

bütün meydanlara "21 Ekim de oyunuz evet olsun" diye bez afişler bilboardlar asmak yerine öncelikle referandumun niye yapıldığı? neden yapıldığı? bunun ne işimize yarayacağı? gibi sorulara cevap vererek halkı yeterince aydınlatmayı seçmemiş hükümete karşı şaşkın ve de kızgın hislerim var. bu üzücü, halk "evet" yahut "hayır" demeye bir şekilde karar verebilir git evet e mühürü bas demeye verdikleri çabayı halkı bilinçlendirmek için harcayabilselerdi keşke,birilerinin bize ne yapmamız gerektiğini söylemesine gerek kalmayabilirdi

Adsız dedi ki...

hahahah ne guzel...Evet de kardes > he ne ? e peki deriz! turbanli cumhurbaskani guzel olur guzel!