20 Haziran 2007 Çarşamba

tango

inanılmaz bir film. hele ki 1980 gibi bilgisayarlı animasyonun olmadığı ve herşeyin elle yapıldığı bir dönemde meydana getirildiği düşünülürse bir baş yapıt olduğunu kuşkusuz kabul edersiniz.
aynı mekanın içinde 44 farklı karakter girip çıkıyor ve hiç biri birbirine değmeden hareket ediyor, yani aslında birbirleriyle hiç bir ilintileri yok ve odanın içinde tamamen tek başınaymış gibi hareket ediyorlar!
film
polonyalı Zbigniew Rybczyński'ye ait ve 1983'de Oscar almış. buna ilaveten 3 daha farklı film yarışmasından ödüllerle dönmüş.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Kulaga cok hos geliyor gercekten..ilk firsatta bakacagim, sagol!

Adsız dedi ki...

filmin asıl heyecan verici yanı bu 44 kişinin aynı anda odada hiç bulunmamış olması, filmdeki tuhaf görsel dilden de anlaşılacağı üzre 16mm.lik film şeritlerinin üst üste bindirilmiş olmasıyla bu etkinin yaratılması.

amcanın deneyleri bu filmle tabii ki sınırlı değil, 3B canlandırmaların en önemli sorunlarının başında gelen kameranın perspektif problemlerine ilişkin buluşları, video teknolojisi çıkar çıkmaz yapılan deneylere katılımı vs. meşhurdur.

sinema efektlerinin "temel" olanları ilk 10-20 yılda bulunup kullanılmaya başlanmıştı, sinemanın ilk meraklıları da çoğunlukla illüzyonistler olmuştu :) devamını getiren isimlerin içinde bu zat pek mühim yere sahip...

l'o'ker