7 Eylül 2012 Cuma

osho, şiddet ve seks

osho okuyorum son zamanlarda. şiddet üzerine söyledikleri, tez konum olması nedeniyle özellikle dikkatimi çekti, büyük bir iştahla okudum. diyor ki, insanlar sekse doyduğu anda daha az şiddete meyilli olacaktır. çünkü enerjisini halihazırda kanalize etmiş olacağından şiddet için gerekli enerjiyi bulamayacaktır. zaten bu nedenden ötürü özellikle askerleri seksten uzak tutarak, savaş zamanı başarı sağlanıyormuş. hatta amerika'nin vietnam'da yenilmiş olmasını dahi buna bağlıyor: amerikan askeri sekse doymuş  ve savaş alanında başarısız olmuştur. 
tamam, anlıyorum bunu da, o halde nasıl oluyor da bu ülkede en çok evli kadınlar şiddete maruz kalıyor? kocası olacak askeri yeterince sekse boğmadığı için mi? hah buyur buradan yak; yine kadın suçlu. aman bunu yüksek sesle söylemeyeyim, erkek egemen söylemin nasıl da işine gelir hemen!

2 yorum:

s6 dedi ki...

Evlendiği, ve dolayısıyla muhtemelen sevdiği kadını döven, veya bazı durumlarda öldüren insan kavramı çok garip gerçekten. Bu adamlarla röportajlar falan yapılsa da derlenip yayınlansa keşke, motivasyonlarını çok merak ediyorum.

s6 dedi ki...

Tabii bu tarz olayların olduğu evliliklerin yüzde kaçı iki tarafın da gerçek isteğiyle gerçekleşmiş evlilikler o da önemli. Formalite gereği veya aile zoruyla olan evlilik istemediğin bir ev arkadaşıyla yıllarca yaşamak zorunda olmak gibi bir şey olsa gerek.