17 Mayıs 2007 Perşembe

diyet ve zorla dayatılan güzellik anlayışı

Maalesef Garfield'den daha iyi durumda değilim şu aralar. Tam bir kilo verdim derken yine almışım. Tabii kilolarımı dert ettiğimi (son dert edineceğim şey o kaldı, yoksa diyet partisini kurup siyasete mi atılsam? Aman yok DP kapılmıştı zaten, kısaltmam uymaz sonra. Gerçi amblem olarak da ampul üzerinde çeşitli jimnastik hareketleri yapan şişmanca bir arkadaşı kullanırdık) size söylemeyi düşünmüyorum bile.

Pek sevgili okurlar, nedir biz kadınların derdi bu yağ kümecikleriyle? Erkekler neden daha rahat hareket eder koca can simitleri ve doğanın kendilerinden aldığı ya da başından beri yoksun kıldığı özellikleriyle?

Tabii evrenin oluşumuna geri dönecek olursak (bütün klişeleri bir kenrara bırakarak - evet evet güzellik hep kadına atfedilmiştir vs) büyük patlama da zaten kendisinden daha güzelinin mevcut olduğu söylenmesi üzerine dişil bir varlığın sinirlenmesinden hasıl olmuştur diye rivayet edilir şahsım tarafından.
Muhtemelen şişko bir dişil varlıktı kendisi.... Aman yok gece vakti zırvaladığımın resmidir bu. Bütün akşam boyunca, bir yerlerden apartılmış olduğu bariz belli olan, lakin öğrencinin "nayır hocam, nasıl yakıştırabilirsiniz, hepsini kendim yazdım" inadı yüzünden aynısını 3 kez okumak zorunda kaldığım edebiyat ödevleri yüzünden beynim sulanmış vaziyette.

Halbuki dayatılan güzellik ile ilgili tatlı tatlı hasbihallere dalacaktım sizlerle...

Mesela Taş Devri'nde yaşıyor olsaydık şu yandaki Willendorf Venüsü gibi bereket tanrısı işlevi üstlenecektik muhtemelen. Matisse'nin kadınları çatlardı vallahi!

Ama Antik Çağ'a geldiğimizde görüyoruz ki kadın bir hayli kilo kaybetmiş Aphrodite tadında dolaşıyor Boticelli'nin
tablolarında. Aslında burada durum henüz o denli vahim değil. Halen minik bıngılların hoş görüldüğü bir dönem bu. Yani halen yağ katmanlarının bir tür zenginlik işareti sayıldığı bir dönemdeyiz. Kaç bıngılın varsa o derece zengin sayılıyorsun. Eee tabii durum öylese yukarıda gördüğünüz hanım ablalar o dönem yaşasalar Trump'un kızları sayılırlardı mesala...

Ne oluyorsa oluyor ikinci Dünya Savaşı gibi yokluğun tavan yaptığı bir dönemden çıkan insanların akıl sağlığını yitirmesiyle oluyor (ee sağlıklı beslenemeyince akıl düzeyi düşen insanların sonraki jenerasyonlara genetik yolla aktardıkları bir tür hediye olmuş sağlıklı düşünme kabiliyetinin azalması...)
Kızlarımızın bir deri bir kemik kalmaya başlayıp da Bulumia rahatsızlığının altın dönemine girmesi elbette ki sadece yandaki manken hanım kızımız gibilerin defterine yazılmamalı.
34 beden giysileri üretip satmaya çalışan moda dünyasının de kabahati büyük. Peki niye ille de bir deri bir kemik görünümü arz etmek zorunda bırakılıyoruz?

Geçtiğimiz yıllarda İspanya'da Bulumia'nın yaygınlaşması yüzünden 34 ve 36 beden kıyafetlerin mağaza vitrinlerinde sergilenmesi yasaklanmıştı. Vallahi çok isabetli bir karar (her ne kadar halen 36 beden giysem de... kem küm... kızmayın yahu, bu diyete devam edersem pek yakında 38 olurum - eheheh - sadece yaş olarak değil, beden olarak da. Hem zaten sevgilim de beni bal kaymakla besliyor; neymiş, şişmanlayayım da kendisi dışında kimse beğenmesinmiş...).

Neyse olayın komple teorisi tadındaki perde arkasını başka zaman anlatırım, şimdilik uykum geldi.

Bol şişmanlamalı günler efendim. Afiyetler olsun!

11 yorum:

Ori dedi ki...

Yazın çok güzelden de öte güzel:)Tam yeni bir bedene geçiş tadında olmuş:))

Cemre Kabaş dedi ki...

Zibicim yazın çok güzel olmuş.Bende çok zayıflığa karşıyım!Ülkemizde balık etli kadınlar daha çok ilgi görüyor aslında ne demişler yemeğin salçalısı,kadının kalçalısı makbuldür:)Ben göbeğe değilde biraz aşağılara kilo almak istiyorum ama şurdan alıp şuraya koymak gibi olmuyor..Alınca nereye gideceği belli olmuyor:)Herkese kalçalı günler...

Sem dedi ki...

Diyet, perhiz, rejim gibi faaliyetler hedefte türk delikanlılarının ve genelde de türk milletinin devamını engellemek için dış mihraklar tarafından gündeme getirilmiş şuurlu bir düzmecedir.

gaye, eskiden bir koyunu, bir oturuşta götüren dev gibi babayiğit atalarımızı ve tarlada doğum yaptıktan sonra bebeğini kundaklayıp, elde orak tarlada çalışmaya devam eden türk kadınlarını; kalori hesaplayan, hapşırınca yatağa giren, fitness ve aerobik yapan çıtkırıldım tiplere dönüştürmek ve büyük türk ırkını çinliler, japonlar gibi sıska, zayıf ve sağlıksız bir ırk haline getirmektir.

acaba halinde 240 kiloluk top mermisini tek başına namluya süren bir babayiğidin, kalori hesaplayan, yoğurtlu kebabı reddeden bir züppe haline getirilmesinden daha büyük bir soykırım olabilir mi?

iç yağının, kuyruk yağlarının, anamızın vita yağının kolestrol yaptığı palavradır.
kolestrol, kebapları yedikten sonra iki şişe soda içerek ayarlanabilecek bir gaz durumudur. sakın bu oyuna düşmeyin.

feminizm, kadın hakları, çevre şuuru ve eşitlik adı altında türk kızlarının akılları çelinerek, yemek yapmayı bilmeyen, bizim istikbalimiz olan yavrularını, abuk subuk yiyeceklerle yetiştirecek, damak zevki gelişmemiş, sunta kılıklı diyet bisküvilerini yiyecek sanan bir hale getirmişlerdir.

ayrıca kör olası dış mihraklar, bu kızlarımıza kebap, soğan, çiğ köfte vb. lezzetleri yiyen, bardak bardak şalgam suyu içen yiğitlerimize hanzo-kıro gibi sıfatlar takmayı öğretmişlerdir.

ayrıca son yıllarda moda gibi gösterilmeye çalışılan çin mutfağı diye birşey yoktur. bu sözde mutfak, acaip zerzevat ile acaip mahlukatın, wog adı verilen bir tencerede yarı pişmiş yarı çiğ olarak hazırlanıp insanlara eziyet olsun diye sopalarla yenmesinden ibaret bir hokkabazlıktır. sakın kanmayın, sakın yemeyin. helal değildir!

unutmayın su uyur, düşman uyumaz!
(Şişli'de bir dürümcünün reklam broşüründen alındığı söyleniyor:))

Sem dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

Sem hanım yazıları şaşırmış zaten forward mail yazısı gönderenden ve konserde fotoğraf çekmeni bekleyenden sende başka bir şey bekleme zibirix

sem dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Sem dedi ki...

Sayın möhterem diyetsever vatandaş, annen baban sana bir ad vermedimi doğduğunda?

Adsız dedi ki...

evet verdi adım Diyetsever soyadım Vatandaş
ayıp değilmi benimle dalga geçiyorsun Sem hanım

Adsız dedi ki...

Taktın sen de kilona...

Adsız dedi ki...

arkidisler ve diyetsever vatandas :) oncelikle sevgili Cemrecim kalcaya kilo almak icin aksam yemek yenir ve yataga girilir :) ben denedim cok guzel oluyo :) ... burada Kate tarzi cok moda malesef, o yuzden bekliyorum moda degisecek nasilsa bir gun :) belki Zibirix bir cozum bulur buna :)

Semazem dedi ki...

Şişmanlamak istemeyenler için bir yazı önereceğim. Ve tabi ki kendi siteme yönlendireceğim :)

10 Günde 10 Kilo Vermenin 10 Yolu