1 Mayıs 2007 Salı

yaşasın 1 mayıs!

Müthiş! Meydanlarda 1 Mayıs gösterilerini engellemek üzere nasıl da bütün yolları kapadılar ve şehri felç ettiler! Helal olsun güvenlik güçlerine! Yani gösteriden ziyade güvenlik gündemi şenlendirdi.

Linç girişimlerinde, cana kastta, kap kaç ya da gasp gibi adi suçlarda ortada bulunmayan polisimiz komple ekip olarak Taksim Meydanı'nda nöbette ve kuş uçurtmuyorlar!
Evet, olası dövizleri gagalarından hemen bertaraf ederek güvercinleri bile hizaya dizmişler! Olur ya, iptal edilen vapur, metro, otobüs ve bilumum toplu taşıma aracı yerine göstericileri teker teker taşımaya kalkar bu bitli kanatlılar! Neme lazım!

Ama şu akıllanmaz uslanmaz göstericiler de yılmıyor, ne edip ulaşıyorlar meydana! Kardeşim sizin de ne zorunuz var? Nolmuş yani 30 yıl önce katliam olduysa! İlle de anmanız mı gerekiyor?

Yine de göstericiden çok güvenlik güçlerinin olması insanın içine su serpiyor. Hani olur da göstericilerden biri dövizini biraz fazla yukarı kaldırır, polisimiz anında göz yaşartıcı gaz ve copla müdahale edip asayişi sağlayabilir.

Saat onbir ve şu ana kadar 100den fazla kişi göz altına alınmış... Az bile, ha gayret, akşama kadar bir rekor kırılmasını bekleriz!

7 yorum:

Adsız dedi ki...

Eee, asıl konu başka burada: sendikalarla valinin inatlaşması söz konusu.
İnsanlar sadece piyon, her zamanki gibi...
Polisler de piyon, her zamanki gibi...
Ve hepsi birbirine piyon gibi muamele ediyorlar ve görüyorlar...
Her zamanki gibi...

Sem dedi ki...

Zibicim ülkemiz işte böyle bir yer. İki gün önce Cumhuriyet Mitinginde Taksim'de İstiklal Caddesinde sloganlar atıp yürürsün. İki gün sonra ise Taksim'e gelmeni engellemek için tüm yolları kaparlar! Ekşi Sözlükte polisin 3 kişiyi bir arada görünce copla, 5 kişiyi görünce de gazla saldırdığını okudum. Kadıköy'de işe gelirken sokaklarda insandan daha çok polis vardı. Sanki İşci degil Polis bayramı gibi duruyordu.

Bakalım gün ilerledikçe ne haberler getirecek!!

Sem dedi ki...

Bugün saat tam 12.49'da aşağıdaki yazıyı naklen yayın yapmanın heyecanı ile Pina'nın doğum günü yazısına yollamışım. Buraya alıyorum.

"Zibi, hadi naklen yayının benden olsun:))

Kadıköy Rıhtım'dan '1 Mayıs 1 Mayıs, işçinin emekçinin bayramı...' marşının arkasından şuan da davul zurna sesleri gelmeye başladı kulağıma. "

Şu an davul zurna sesleri durdu, şarkı sesleri geliyor, o kadar polise ve yolların kapanmasına rağmen rıhtıma ulaşabilen kişilerden. Tam yollıyacaktım seslere birde ezan sesi karıştı.

Sem dedi ki...

Eksi sözlüge bakılırsa Taksim meydanı biber gazi kokusuyla kaplanmis, ta Gumussuyu'nda kapilar pencereler kapatilmis. Taksimin ara sokaklarında bile nefes almak mümkün değilmiş.

Birde Vali'nin meydandan canlı yayını yasak ettiği söyleniyor.

Adsız dedi ki...

SU MEYDAN BIR BIZE KAPALI, SERIATCISI, POPCUSU, FUTBOLCUSU GIDER GOSTERI YAPAR HATTA CICEKLE KARSILANIR. TABI KI BIZDE 1 MAYISTA TAKSIM MEYDANINDA OLACAGIZ, ARKADAŞLARIMIZI OLDURENLERİ LANETLEYIP ONLARI ANACAGIZ DA. BUNU YAPMAMAK ICIN BIR NEDEN VAR MI?

Adsız dedi ki...

Gecmis olsun....

Sem dedi ki...

http://www.hurriyet.com.tr/ nin 4 Mayıs tarihli haberine bakılırsa İstanbul polisi 1 Mayıs'ta elindeki tüm gaz bombalarını tüketmiş. Yazıda ayrıca şu sorular soruluyor:

Gaz bombasının etkileri nelerdir? Nasıl korunur? İstanbullu gaz bombası ile mi yaşamalı?

Birde kötü bir haber: Polisin sıktığı biber gazı 75 yaşındaki İbrahim Sevindirik'in zehirlenip ölmesine neden olmus :(